Voor een telecom-operator zijn de beveiliging en de betrouwbaarheid van de infrastructuur cruciaal. Of het nu gaat over datacentra of gsm-masten, het technisch beheer van de installaties is een prioriteit. Bovendien is het erg belangrijk, zeker in een datacenter, dat het elektriciteitsverbruik zo veel mogelijk wordt teruggedrongen, want datacentra zijn energieverslinders. Uitdagingen die ENGIE Cofely u helpt aan te pakken.

ENGIE Cofely is ook een betrouwbare partner voor telecom-operatoren als het gaat over het technisch onderhoud van installaties zoals gsm-masten. Ook hier draait het om kritische installaties die volledig betrouwbaar en performant moeten functioneren.

Kwaliteitsinspectie van telecomsites

We zijn gespecialiseerd in de inspectie van gsm-antennes op masten, daken, kerktorens of watertorens. Zo voert ENGIE Cofely inspecties uit voor telecom-operator BASE. Als er ook maar een moer loszit, maken we daar een rapport van. We zorgen ervoor dat het netwerk optimaal functioneert en we waken over de veiligheid en de gezondheid van onze technici en de omwonenden (gezondheidsnormen, structurele stevigheid van de masten, …)

Oplossing op maat voor uw datacenter

ENGIE Cofely biedt een oplossing op maat voor uw datacenter. We beschikken over een jarenlange expertise op het vlak van ontwerp, bouw, onderhoud en beheer van datacentra. ENGIE Cofely is ook één van de weinige spelers op de markt die gespecialiseerd zijn in de totaalrenovatie van datacentra. Dankzij de technieken die wij toepassen, kunnen we tijdens de renovatie een minimale impact op uw activiteiten garanderen. We bieden u onder meer de volgende diensten aan:

 • Audit (technische audit, cybersecurity, risico-analyse, governance)
 • Renovatie (BMS, brandveilligheid, HVAC, toegangscontrole, bekabeling, elektriciteit, …)
 • Constructie (design, projectbeheer, uitvoeren van de werken, installatie technieken, DCIM, testing, …)
 • Infrastructuurbeheer
 • Energiebeheer
 • Onderhoud

Het datacenter, een complexe omgeving

In moderne datacentra zijn energie-efficiëntie, koeling en gegevensbescherming net zo belangrijk als de beschikbaarheid van performante servers, netwerken en IT-toepassingen. ENGIE Cofely is expert in technisch beheer en beschikt over de juiste kennis om het onderhoud van complexe omgevingen zoals datacentra in goede banen te leiden.

Bovendien kunt u een beroep doen op onze dienst Remote Datacenter – Hands & Eyes. Onze technici voeren vanop afstand de handelingen uit die u wenst. Ze volgen daarbij een strikt proces. Het voordeel is dat u zich totaal niet hoeft te verplaatsen.

Agility Center Cofely

Sinds 15 juni 2021 werden de activiteiten van het Agility Center Cofely overgenomen door LCL.

ENGIE Cofely heeft op basis van z’n eigen expertise en met de steun van de ENGIE Groep in 2014 een eigen datacenter gebouwd in Wallonië, het Agility Center Cofely. Het gaat om één van de duurzaamste datacentra van Europa en beschikt onder meer over een koelingssysteem van ENGIE Axima. Het resultaat? Een jaarlijkse CO2-uitstoot die 10 000 ton lager ligt dan die van een klassiek datacenter.

Technisch onderhoud van uw gebouwen

Uw installatie moet betrouwbaar werken en te allen tijde beschikbaar zijn. Daarom verzorgen we ook het technisch onderhoud van de shops, kantoren en technische lokalen van operatoren. We staan onder meer in voor HVAC, verlichting, deuren, verwarming, vermogenstesten, het onderhoud van de generatoren en de beveiliging. ENGIE Cofely biedt daarnaast nog een hele waaier van diensten aan, waaronder:

Kerncijfers

 • 30 000 m² aan datacentra

  worden door ENGIE Cofely in België beheerd
 • 18 datacentra

  in onderhoud voor een van de grote Belgische telecomspelers