De grootste uitdaging van een ziekenhuis bestaat er momenteel in om op elk moment kwaliteitsvolle zorg te bieden met steeds kleinere budgetten en binnen de strikte wettelijke voorschriften. Dat veronderstelt een uiterst efficiënt beheer, ook op het vlak van energieverbruik. Ziekenhuizen zijn immers grootverbruikers.

Een ziekenhuis moet kunnen beschikken over onfeilbare kritische installaties. En precies daarom moet het technisch beheer ervan zorgvuldig worden opgevolgd. Met tientallen jaren ervaring in de sector kan ENGIE Cofely u globale en innovatieve oplossingen voorstellen, op maat van uw behoeften. We hebben zowel de kennis als de capaciteit in huis om u een brede waaier aan diensten aan te bieden, van bij het concept tot de installatie en het onderhoud – zowel preventief als correctief – van uw installaties. We leggen daarbij de focus op veiligheid, comfort en energie-efficiëntie.

Energie-efficiëntie en beschikbaarheid

Luchtfilters, medische beeldvorming en het beheer van patiëntengegevens in de databanken van een ziekenhuis zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het energieverbruik. Vanuit onze expertise in energie-efficiëntie kan ENGIE Cofely u helpen om te besparen op het energieverbruik en de werkingskosten, zonder te raken aan de beschikbaarheid van de apparatuur.

Energieprestatiecontract

Een van de producten die ENGIE Cofely aanbiedt is het “Energy Performance Contract (EPC)“, een langlopend contract dat een aanzienlijke en duurzame vermindering van het energieverbruik van het ziekenhuis garandeert. In het kader van een EPC delegeert u het energiebeheer van uw gebouwen volledig aan één aanspreekpunt. Wij zetten ons in om hun energieverbruik op lange termijn te verminderen. Uw investering wordt snel terugverdiend door energiebesparing en blijft rendabel na afloop van het contract.

Veiligheid en continuïteit

ENGIE Cofely garandeert de juiste werking van uw technische apparatuur 24/7. Bij een stroompanne blijft alles optimaal werken dankzij de noodgeneratoren. Met ons eigen labo garanderen we ook de lucht- en waterkwaliteit om elke kans op besmetting te vermijden. Onze interventieteams zijn opgeleid om in operatiekwartieren technische bijstand te bieden, de site te voorzien van medisch gas en het netwerk met vacuümpompen te beheren.

Comfort en specifieke maatregelen

We staan in voor het comfort van de patiënten, het personeel en de bezoekers. Hoe we dat doen? We zorgen voor een aangename temperatuur over de volledige site, zonder daarbij energie te verspillen. Bepaalde zones in een ziekenhuis, zoals een operatiezaal bijvoorbeeld, vragen om een aangepaste temperatuur en vochtigheidsgraad. We zorgen voor een onberispelijke luchtkwaliteit door de installatie van speciale luchtfilters.

De kracht van een groep

In de sector van de gezondheidszorg werkt ENGIE Cofely nauw samen met de zusterbedrijven ENGIE Fabricom, ENGIE Axima en ENGIE Electrabelom een een geïntegreerde oplossing aan te bieden. U beschikt over één uniek aanspreekpunt voor al uw technische installaties.