In het cultuurpatrimonium is er vaak behoefte aan krachtige en betrouwbare technische installaties, vooral om de vochtigheidsgraad en de temperatuur te regelen. ENGIE Cofely biedt u oplossingen op maat om zowel de gebouwen als de tentoongestelde werken in de ideale omstandigheden te bewaren.

De betrouwbaarheid van de technische installaties is vaak niet uw enige zorg. Op het vlak van energie zijn er vaak nog andere. Zo moet u bijvoorbeeld de energieprestaties van prestigieuze gebouwen optimaliseren opdat ze minder energie zouden verbruiken. Of moet u energie besparen – en zo de overheidsuitgaven beperken – door het gebruik en de kosten van de gebouwen te optimaliseren. Meer en meer ziet de cultuur- en ontspanningssector zich genoodzaakt om rationeler om te springen met het gebouwenbestand: minder kosten, meer aanpassingen, betere kwaliteit en beter onderhoud.

Uw projecten beheerd van A tot Z

ENGIE Cofely kan uw projecten beheren van A tot Z, indien nodig in samenwerking met zijn zusterbedrijven ENGIE Fabricom en ENGIE Axima. We hebben een ruime ervaring met cultureel patrimonium en kunnen talloze referenties voorleggen. We begeleiden u in het beheer van de meest prestigieuze gebouwen: musea, historische gebouwen, theaterzalen, enz. En omdat we uw uitdagingen begrijpen, stemmen we onze activiteiten af op uw operationele prioriteiten, uw toekomstige noden en uw budgettaire eisen.

Technieken, facilitair management en energie-efficiëntie

Dankzij onze gerichte aanpak en onze flexibiliteit kunnen we een antwoord bieden op al uw behoeften op het vlak van technisch onderhoud

 • HVAC

  verwarming, ventilatie, airconditioning
 • Elektriciteit

  Laag- en hoogspanning
 • Elektrische voertuigen

  Installatie en onderhoud van laadpunten
 • Sanitair

 • veiligheid en brandbeveiliging

 • Communicatiesystemen

Bovendien kunnen we als experten in energie-efficiëntie ook uw noden analyseren en verbetervoorstellen formuleren. We helpen u om uw energie-installaties efficiënter te beheren door bijvoorbeeld de temperatuur en de vochtigheidsgraad te controleren in de ruimten waar kunstwerken bewaard worden.

Uw prioriteiten zijn ook de onze

Tegelijkertijd verliezen we nooit de volgende elementen uit het oog:

 • respect voor het comfort en de veiligheid van de gebruikers
 • continuïteit van onze diensten dankzij snelle interventies
 • naleving van de wetgeving (op het beheer van het patrimonium en de veiligheidsnormen)
 • mogelijke financieringen via Publiek-Private Partnerschappen en EnergiePrestatieContracten (EPC).