Installatie van laadpalen voor elektrische voertuigen bij SWIFT

Laadpalen voor elektrische voertuigen

SWIFT is een specialist in de uitwisseling van financiële gegevens. Het bedrijf heeft bewust gekozen voor een duurzaam wagenpark. Dat bestaat intussen uit 25 elektrische voertuigen en 33 voertuigen van het type hybride. SWIFT heeft een beroep gedaan op ENGIE Cofely voor de installatie van laadpalen. UP naar een groenere en slimmere toekomst.

Groener wagenpark

SWIFT nam z’n eerste elektrische wagen al in 2014 in gebruik. Vandaag beschikt het bedrijf over 21 BMW’s i3, 2 Tesla’s en 2 elektrische bestelwagens. En allemaal moeten ze worden opgeladen…

60 laadpalen

ENGIE Electrabel heeft gezorgd voor een slimme laadoplossing. ENGIE Cofely heeft een 40-tal laadpalen geïnstalleerd op de site zelf en nog eens een 20-tal bij de werknemers thuis. We hebben rekening gehouden met het piekverbruik tijdens de laadbeurten om zo het totaalverbruik optimaal te kunnen sturen.

Slimme laadpalen

De laadpalen die we installeerden zijn uitgerust voor ‘Load Control Management’. Zo kunnen de laadbeurten intelligent worden gestuurd op basis van verschillende criteria, wordt overbelasting vermeden en blijft de installatiekost van de infrastructuur zo beperkt mogelijk.

Optimale efficiëntie

Elke laadpaal op de SWIFT-site kan dankzij het Load Control Management dagelijks 2 tot 3 wagens opladen. De gebruiker krijgt automatisch een sms of een mail wanneer zijn wagen opgeladen is.