Installatie en onderhoud van het Sportcomplex Sportoase in Oudenaarde

Publiek-private samenwerking voor een energiezuinig zwembad

Via een publiek-private samenwerking (PPS) heeft Sportoase, een joint-venture tussen Van Roey en ENGIE Cofely, in juni 2017 Sportoase Oudenaarde geopend, een zwembad waar energiezuinigheid centraal staat.

56.000 m²

Het complex Sportoase Oudenaarde (56.000 m²) omvat een 25-meterbad, 2 recreatieve zwembaden, glijbanen, sauna’s, een hamam en een cafetaria. ENGIE Cofely stond samen met enkele zusterondernemingen in voor de hele technische installatie en verzorgt gedurende 30 jaar het onderhoud ervan.

ENGIE-synergieën

ENGIE Cofely heeft voor de installatie kunnen rekenen op een aantal zusterondernemingen: ENGIE Fabricom stond in voor de elektrische installatie, ENGIE Axima voor de HVAC- en de sanitaire installatie en Tractebel zorgde voor het ontwerp van de technische installaties. ENGIE Cofely verzorgt gedurende 30 jaar het onderhoud.

Technische installaties

ENGIE Cofely heeft in Oudenaarde 2 condenserende hoogrendementsketels geïnstalleerd, een centrale verwarming met een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, automatische ledverlichting, 220 m² zonnepanelen en een recuperatiesysteem voor spoel- en regenwater.

30 % energiebesparing

ENGIE Cofely hecht voor de bouw van alle Sportoase-centra veel belang aan het energetische aspect. In vergelijking met een klassiek zwembad levert het Sportoase-concept een energiebesparing op van 30%.

Smart metering

Dankzij ons smart meteringsysteem monitoren en controleren we automatisch het dagelijks verbruik van water, gas en elektriciteit in het hele complex. De installatie wordt aangestuurd via een centraal beheersysteem. Zo kunnen we heel precies afregelen en bijsturen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur in het gebouw en die van het zwembadwater.

Comfort en veiligheid dankzij het Cofely-laboratorium

We waken over de veiligheid en het comfort van de bezoekers en schakelen daarvoor ons gespecialiseerde labo in om water- en luchtanalyses uit te voeren. Dat zijn immers cruciale factoren in een zwembad.