Installatie bij Living Tomorrow van een laadpaal op zonne-energie voor elektrische auto.

Eerste laadpaal op zonne-energie

Living Tomorrow is een platform dat innovatie voor het huis van de toekomst stimuleert. Logisch dus dat we net voor déze klant de eerste laadpaal op zonne-energie installeren. UP naar een groenere en slimmere toekomst!

De laadpaal van de toekomst

Deze oplossing stelt u in staat uw elektrische wagen thuis of op een openbare plaats op te laden. Het systeem is voorzien van een eenduidige bedienings- en facturatiemodule. En tijdens de – echt korte – laadtijd kunt u zelf rustig iets eten of drinken.

Internet of Things

De laadpaal krijgt de naam Solar Fast Charging Station. Via het Internet of Things staat hij in verbinding met uw thuisomgeving en houdt rekening met diverse factoren om de meest efficiënte laadcyclus te berekenen.

0 gram CO2

Het Solar Fast Charging Station injecteert 100% groene energie in de batterij van elektrische voertuigen.Het biedt een capaciteit van ongeveer 30.000 km/jaar, zonder dat je daarbij ook maar één gram CO2 uitstoot.

Partnership

ENGIE Cofely werkt voor dit project samen met ABB en Mutec. Mutec heeft de carport ontworpen en gebouwd, waarvan het dak volledig uit zonnepanelen bestaat. ENGIE Cofely stond in voor de technische uitrusting en voor de intelligente facturatiemodule.