ENGIE Cofely zorgt voor het nieuwe DBFM-project van de Antwerpse politie

Centralisatie van de inplanting via een DBFM-contract

Tegen 2020 wil de lokale politie van Antwerpen zijn diensten centraliseren in een hoofdgebouw op de site van Post X te Berchem. Dat zal het kloppende hart worden van de Antwerpse veiligheidsdiensten en de hoofdwerkplek van een groot deel van het politiepersoneel. De politie van Antwerpen doet hiervoor een beroep op ENGIE Cofely en haar zustermaatschappijen.

Een oppervlakte van 78.000 m2

Het nieuwe gebouw van de politie van Antwerpen zal een totale oppervlakte van 78.000 m2 beslaan. Het zal 10 verdiepingen tellen en 4 ondergrondse niveaus. Het gebouw zal een technisch hoogstandje zijn en zal voorzien zijn van de laatste nieuwe veiligheidstechnologieën.

DBFM-project

Er is een  DBFM -contract afgesloten tussen de Stad Antwerpen, AG Vespa, IRET en Besix/ENGIE Cofely. Het bedrijf dat bouwheer is van het project  zal het hoofdgebouw over een periode van 25 jaar ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden.

Onderhoudscontract

ENGIE Cofely zal gedurende 25 jaar verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het gebouw.

Zusterbedrijven

ENGIE Axima en ENGIE Fabricom zullen ook een rol spelen in dit project. ENGIE Axima zal verantwoordelijk zijn voor de installatie van de HVAC-apparatuur en ENGIE Fabricom zal instaan voor de elektriciteitswerken, de installatie van camera’s etc.