Technisch en energetisch beheer voor de Europese Commissie

Technisch onderhoud en energiebeheer voor Europese instanties

Het Europagebouw is de hoofdzetel van de Europese Raad en de Raad van  Europa en van andere grote instellingen. ENGIE Cofely verzorgt het beheer van dit indrukwekkende gebouw vol duurzame en vernieuwende technologie in het hart van Brussel.

Atypische constructie

Dit kantoorgebouw beslaat een oppervlakte van 54.000 m² en heeft een bijzondere architectuur. Het is opgevat als een kubus waarvan het centrale gedeelte de vorm heeft van een lantaarn. Het beantwoordt perfect aan de behoeften van de Europese Raad en de Raad van Europa en beschikt over een uitstekende beveiliging.

Duurzame installaties

De Europese instellingen en ENGIE Cofely werken aan een duurzamer Europa. Het Europagebouw is dan ook een schoolvoorbeeld van het gebruik van duurzame technieken. Het is uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen, een warmtekrachtkoppeling en een systeem voor de opvang en opslag van regenwater.

Techniek & energie

ENGIE Cofely verzorgt het technische onderhoud: elektriciteit, HVAC, sanitair, keukeninstallaties… We staan ook in voor het energiebeheer: we regelen de lichtsturing, het vochtigheidsgehalte en dankzij een energiezuinige installatie waken we over een efficiënte verwarming.