EnergiePrestatieContract voor 27 Luikse scholen

EnergiePrestatieContract

Verwarming en elektriciteit betekenen voor scholen een flinke hap uit het budget. ENGIE Cofely engageert zich om de energieperformantie bij 27 Luikse gemeentelijke en provinciale scholen te verbeteren. Een première voor ons land. UP naar een efficiënter en groener België!

Project RenoWatt

RenoWatt is een pilootproject in de provincie Luik dat openbare gebouwen energie-efficiënt helpt te maken. De gemeentelijke en provinciale scholen nemen eraan deel. De doelstelling is de energiefactuur omlaag te brengen en de CO2-uitstoot en het verbruik te doen dalen.

50 gebouwen

Om de scholen binnen het RenoWatt-project bij te staan, heeft ENGIE Cofely een EenergiePrestatieContract getekend voor de renovatie en het onderhoud van 50 gebouwen voor 27 scholen.

Daling van 12 tot 53%

Dankzij de ingrepen kan het verbruik in functie van het type gebouw met 12 tot 53% worden teruggedrongen. Op het programma: warmtepompen, hoogrendementsglas, dak- en buitenmuurisolatie, zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling, enzovoort.

Slimme toestellen

Een aantal scholen zullen beschikken over slimme verlichting op basis van programmatie en detectoren. We gaan ook besturingssystemen installeren voor de technische installaties, met name om de verwarming exact af te stemmen op de behoefte.

Projectbeheer van A tot Z

Binnen dit EPC neemt ENGIE Cofely het projectbeheer op zich van A tot Z. Dat omvat ook het onderhoud van de installaties gedurende 15 jaar, inclusief preventief onderhoud en het aanreiken van oplossingen om te optimaliseren. Bij panne sturen we binnen het uur een interventieploeg.

Resultaatsverbintenis

ENGIE Cofely garandeert een gemiddelde daling van het energieverbruik met 30%. Wordt die doelstelling niet gehaald, dan betalen wij het verschil. Besparen we meer, dan verdelen we de winst. Voor de Luikse scholen mikken we elk jaar op een CO2 -uitstoot die 3.350 ton lager ligt dan de huidige.