Technisch onderhoud van 3 datacentera voor COLT

Technisch onderhoud van 3 datacentra

Het Britse telecombedrijf COLT vertrouwt ENGIE Cofely het technisch onderhoud toe van zijn datacentra in België en Luxemburg. Het gaat om een contract van 5 jaar dat deel uitmaakte van een Europese aanbesteding.

4.500 m² racks

In België heeft COLT 3 datacentra, waarvan een TIER III-center in Nossegem. Dat betekent meer dan 4.500 m² racks. Een hoogtechnologische omgeving!

Technische uitrusting

ENGIE Cofely staat in voor onder meer het onderhoud van de elektrische installatie, het HVAC-systeem en de beveiligingssystemen. Cruciale toepassingen voor een onfeilbaar draaiend datacenter.

Continue verbetering

Dankzij ons smart metering systeem kunnen we het energiegebruik in de gebouwen optimaliseren. We installeren ook systemen voor FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) en DMAIC (Define Measure Analyse Improve Control). Zo garanderen we een continue verbetering.

Transparante reporting

We installeerden een Facility Management Information System (FMIS) waarmee we de procedures van COLT permanent kunnen opvolgen. En we verzekeren een transparante reporting van de onderhoudsactiviteiten die ENGIE Cofely uitvoert.