EnergiePrestatieContract met het Regionaal Ziekenhuis van Hoei

EnergiePrestatieContract

Het contract tussen ENGIE Cofely en het Centre Hospitalier Régional van Hoei is het eerste EnergiePrestatieContract (EPC) in de Waalse ziekenhuissector. Het contract past binnen het project RenoWatt, een pilootproject in de provincie Luik dat openbare gebouwen energie-efficiënt helpt te maken. De lat ligt hoog, want we willen het energieverbruik met maar liefst 26% terugdringen.

Audit en werkzaamheden

Dankzij een energie-audit weten we hoe we energie kunnen besparen en het gebouw energieperformanter kunnen maken. ENGIE Cofely voert de nodige werken uit en verzorgt het onderhoud van de installaties en de energiemonitoring voor de duur van het contract.

Voorziene werken

Er zullen nieuwe toestellen worden geïnstalleerd: condensatieketels, een warmtekrachtkoppelingseenheid, warmtepompen, er komt gecentraliseerd technisch beheer, energierecuperatie uit terugvloeiende luchtstromen en we vervangen pompen en circulatiepompen.

Engagement: -26%

ENGIE Cofely verbindt zich ertoe het energieverbruik van het gebouw met 26% te doen dalen. Lukt dat niet, dan wacht ons een financiële sanctie. Voortaan zal het regionaal ziekenhuis in Hoei elk jaar meer dan 2000 ton CO2 besparen.

EPC en onderhoud

Het ziekenhuis financiert de werkzaamheden die ENGIE Cofely uitvoert. Wij staan gedurende de 10 jaar van het EPC in voor het onderhoud van de technische installaties van het ziekenhuis. Dat gaat om preventief onderhoud maar ook om curatief onderhoud, groot onderhoud en periodieke renovatie.