Bains de Bruxelles vernieuwt het exploitatiecontract

Technische exploitatie van de openbare zwembaden van Brussel

De Brusselse Zwembaden zijn al sinds jaar en dag klant bij ENGIE Cofely en vertrouwen ons de technische exploitatie toe van de openbare zwembaden van de stad Brussel.

3 openbare zwembaden

Dit contract betreft de 3 openbare zwembaden van stad Brussel en de bijbehorende omnisporthallen. Het gaat om het zwembad van Laken (een toonbeeld van energie-efficiëntie), de Baden van het Centrum (met een zwembad dat al sinds 1949 op de 4de verdieping van een gebouw in gebruik is) en het zwembad van Neder-Over-Heembeek. Samen lokken ze 700.000 zwemmers per jaar.

Verlenging voor 5 jaar

ENGIE Cofely is al 18 jaar actief in de Brusselse Zwembaden. De vertrouwensband die werd opgebouwd, vertaalt zich nu in een contractverlenging van nog eens 5 jaar voor de technische exploitatie van de 3 baden.

Technisch beheer

Het contract behelst het onderhoud van de HVAC-installaties, de warmtekrachtkoppelingseenheden, de liften, de elektrische installaties en de verlichting. ENGIE Cofely staat ook in voor het waterbeheer, de branddetectie, het gasbeheer en de inbraakalarminstallatie.