​​​​​Living Tom​orrow, het Huis van de Toekomst, opende in Vilvoorde op 13 mei het Solar Fast Charging Station, een oplaadstation voor elektrische wagens dat werkt op zonne-energie.

Dit laadstation voor elektrische wagens dat op zonne-energie werkt, kan twee wagens tegelijkertijd in een halfuur volledig opladen. Bovendien is het toegankelijk voor het grote publiek. De prijs van een oplaadbeurt ligt nog niet vast, maar zal er waarschijnlijk lager dan 5 euro zijn.
Terwijl de elektrische wagen door de zon wordt opgeladen, kan je wachten in de koffie corner met internetverbinding.
Het zonnestation ziet eruit als een carport. Op de draagstructuur ligt een waterdicht dak van zonnepanelen. De fotovoltaïsche panelen voorzien stroom om een elektrische wagen, afhankelijk van zijn vermogen, 25 000 tot 30 000 km op jaarbasis te laten rijden!
Leuk detail: het Solar Fast Charging Station beschikt ook over een “zonnebank”, maar niet om je zomerkleurtje te behouden! Deze “bank” is uitgerust met geïntegreerde panelen waar ook elektrische fietsen, smartphones, tablets enz. kunnen worden opgeladen.
In het kader van dit project realiseerde ENGIE Cofely de plaatsing en aansluiting van de snellader, maar zal ook dit semi-openbaar fast charge laadpunt exploiteren: onderhoud, depannage, facturatie en load management van het Living Tomorrow netwerk.
“Als grote speler in de energietransitie, staat de thematiek van de straat van morgen bij ons uiteraard centraal”, onderlijnt Maarten Van Aerde, account executive gespecialiseerd in green mobility bij ENGIE Cofely. “De vele diensten en vaardigheden die aanwezig zijn binnen de ENGIE Groep laten toe om talrijke oplossingen op maat te ontwerpen voor een duurzamere leefomgeving: groene mobiliteit, openbare verlichting, lokale productie van duurzame energie energie-efficiëntie en intelligente controle van gebouwen, video beveiliging, facility management, waterbehandeling, … Al deze technische aanbiedingen voor een groenere stad.”​