Sportoase Groep, voor 50% dochter van ENGIE Cofely, opent op 24 augustus 2018 zijn 13de zwemcomplex ‘Schiervelde’ in Roeselare.

ENGIE Cofely, deel van de ENGIE Groep, is onder andere gespecialiseerd is in het beheer en het onderhoud van technische installaties voor sport- en recreatiecentra in België. In dit project heeft het opnieuw actief bijgedragen aan de ontwikkeling en de installatie van technische geavanceerde, energie-efficiënte en duurzame oplossingen. Het resultaat is een besparing van 30% op de energiefactuur in vergelijking met conventionele zwembadcomplexen. 

Geavanceerde technologieën en duurzame bouwtechnieken voor Sportoase ‘Schiervelde’

Zwembaden bestaan uit diverse technische installaties die permanent moeten worden gecontroleerd om de veiligheid van de badgasten te verzekeren, het energieverbruik te optimaliseren en eventuele lekken te detecteren. Met ruim 50 jaar ervaring in technisch beheer en een 100-tal zwembaden in beheer is ENGIE Cofely bijzonder goed gewapend om de energie- en milieu-efficiëntie te optimaliseren. Bij de ontwikkeling en installatie van de technische infrastructuren van het Sportoase-complex in Roeselare heeft ENGIE Cofely opnieuw sterk geïnvesteerd in de installaties om het gebouw zo energiezuinig mogelijk te maken. Het complex telt bijvoorbeeld een systeem voor de recuperatie van regen- en afvalwater, een mechanische ventilatie met warmterecuperatiesysteem, ledlampen, fotovoltaïsche panelen, enz.

Synergieën binnen de Groep ENGIE

Dit nieuw Sportoase-complex is alweer een mooi voorbeeld van de synergie- en samenwerkingsmogelijkheden tussen de verschillende entiteiten van de ENGIE Groep. Als hoofdaannemer is ENGIE Cofely gedurende 30 jaar verantwoordelijk voor het hele projectbeheer, het gebouwbeheersysteem en het onderhoud van het sportcomplex. Zusterbedrijf ENGIE Axima is verantwoordelijk voor alle HVAC-en sanitaire installaties en ENGIE Electrabel voor de levering van gas en elektriciteit.
Aarzel niet om er binnenkort een verfrissende duik te gaan nemen!
Meer info? Ontdek ons nieuw sportcomplex

Maar ook