Van 20 september tot 6 oktober doorkruiste de ENGIE Job Tour het land op zoek naar 240 technici en ingenieurs voor knelpuntvacatures bij ENGIE Axima, ENGIE Cofely en ENGIE Fabricom.

Met een Airstream camper als mobiel rekruteringskantoor bezocht de ENGIE Job Tour 6 Belgische steden. Tijdens deze karavaan werden een 100-tal kandidaten gescreend, waarvan er 8 meteen een contract aangeboden kregen en waar voor 26 kandidaten verdere afspraken worden vastgelegd. Vorig jaar ontmoetten we 108 kandidaten, waarvan er uiteindelijk 15 een contract tekenden. De resultaten liggen in lijn met die van vorig jaar.

De drie Services entiteiten van de ENGIE Groep – ENGIE Axima, ENGIE Cofely en ENGIE Fabricom –  zoeken samen 240 personen voor diverse vestigingen in België. De kandidaten die in aanmerking komen voor een job zijn technici en ingenieurs in de elektromechanica, elektriciteit of mechanica met een eerste ervaring.
Met dit uniek rekruteringsconcept verkort ENGIE drastisch het sollicitatieproces voor de kandidaten: De verschillende stappen – van het eerste gesprek tot het contractvoorstel – worden gegroepeerd in één enkele afspraak. De kandidaat, indien goed bevonden, verlaat de trailer met een voorstel. Dit voorstel bestaat ofwel uit een contract ofwel een volgende afspraak met een leidinggevende.
“We zijn echt tevreden over de Job Tour, op slechts 6 dagen tijd konden wij 100-tal kandidaten ontmoeten. Wij moeten creatief zijn in onze manier van rekruteren: de pool van beschikbare kandidaten is simpelweg té klein. Daarenboven komt het sollicitatiegesprek tot bij de kandidaat, in de regio waar ze potentieel aan de slag kunnen,” zegt Sophie De Coninck, Recruitment & Mobility Manager.​​