Spo​rtoase, een joint-venture tussen ENGIE Cofely en de aannemer Van Roey, heeft op 1 september in het Belgische ​Halle zijn 10e sport- en ontspanningscomplex in publiek-private samenwerking ingehuldigd.

Dit complex van 4000m² zal een fitnesscentrum, verschillende sport- en danszalen, een zwembad en een aantal recreatieve baden bevatten alsook een restaurant huisvesten.
Dit complex is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en energie-efficiëntie (zonnepanelen, hergebruik van regenwater en reeds gebruikt water, automatische led verlichting, enz). Deze maatregelen bieden een energiebesparing tot 30% in vergelijking met een traditioneel centrum en de recyclage van bijna 70% van het gebruikte water.
ENGIE Fabricom en ENGIE Axima zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de ontwikkeling van de elektrische installaties en de klimaatregeling. ENGIE Cofely zal instaan voor het onderhoud van de installaties gedurende 30 jaar. De sportoase-complexen verwelkomen in België jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers.​​