Het verlagen van het energieverbruik van onze klanten is vandaag een prioriteit voor ons. In dit kader worden de energieprestatiecontracten of EPC's meer en meer gevraagd door onze klanten, en ENGIE Cofely is nu net één van de belangrijkste spelers in dit domein. Omwille van deze expertise heeft onze collega Thierry Vuye vandaag een presentatie gegeven in het ICEDD (Institut de Conseil et d’Etudes en Développement Durable) te Namen.

Wat is nu een EPC (energieprestatiecontract) ?
Het is een contract waarin we ons verbinden om gedurende de looptijd de energiefactuur van de klant op een permanente en verantwoordelijke manier te verlagen door duurzame investeringen te doen. ENGIE Cofely wordt dan vergoed met een deel van de besparingen die gerealiseerd zijn op het energieverbruik.

ENGIE Cofely heeft eind 2015 het eerste energieprestatiecontract met de Vlaamse publieke sector afgesloten, meerbepaald met het psychiatrisch centrum te Rekem. De energiefactuur van de klant zal met 30% dalen en zo een besparing realiseren van 130.000 euro per jaar. De voorbeelden voor de industriële sector worden ook steeds talrijker, en dit type contract heeft dan ook zeker en vast een toekomst. Het illustreert ook het engagement van ENGIE Cofely om oplossingen aan te bieden op het vlak van energie-efficiëntie aan de steden van de toekomst.