Ze neemt deel op de 'Dag van de Warmtekrachtkoppeling' nu dinsdag 16 oktober. Warmtekrachtkoppeling (WKK) is één van de oplossingen die ENGIE Cofely voorstelt om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren en om de CO2-uitstoot te verminderen.

ENGIE Cofely zal deelnemen aan de derde editie van de « Nationale WKK-Ontmoetingsdag »  die plaats heeft in Leuven (Brabanthal) nu dinsdag 16 oktober.  Deze dag biedt een uitgelezen kans voor experten uit de energiesector en voor bedrijven die bewust hun energieverbruik willen verminderen. Zij vinden hier alle informatie over de voordelen die warmtekrachtkoppeling biedt. ENGIE Cofely, gespecialiseerd in projecten voor integratie van WWK-eenheden, zal er globale oplossingen voorstellen om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren en om zowel het energieverbruik als de CO2-uitstoot te doen dalen.  Een eenheid warmtekrachtkoppeling is een installatie die tegelijkertijd warmte en elektriciteit kan opwekken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen en ENGIE Cofely is gespecialiseerd in de verbrandingsmotor.  Het principe? Het gas wordt omgevormd tot mechanische energie om elektriciteit te produceren door middel van een alternator. De warmte die doorheen dit proces wordt opgewekt, wordt gerecupereerd door warmtewisselaars en gebruikt in het industriële proces of om de gebouwen te verwarmen.

Als technisch expert voor talrijke ondernemingen heeft ENGIE Cofely een dubbele missie naar de klanten toe.  Enerzijds zoeken wij voortdurend naar de meest efficiënte en economische oplossingen op maat van de klant en anderzijds helpen we hen om hun productieproces zo milieuvriendelijk te maken.  Twee doelstellingen die we volledig waarmaken via ons beheer van de projecten voor warmtekrachtkoppeling.

Voorbeeld bij NITTO

Onze klant NITTO, gespecialiseerd in de productie van diverse soorten plakband, koos voor de installatie van een WKK-eenheid van 1,5 MW.  Dit project van warmtekrachtkoppeling kwam tot stand door de samenwerking van ENGIE Fabricom, gespecialiseerd in multi-technische oplossingen en installaties voor de industriële sector en ENGIE Cofely, die de technische installaties beheert en onderhoudt. Zij ontwierpen en installeerden een WKK op maat van het productieproces van Nitto.

Vermits warmtekrachtkoppeling tegelijkertijd zorgt voor elektriciteitsproductie en voor warmte, realiseerde de onderneming een aanzienlijk economische energiebesparing en verlaagde ze consequent haar CO2-uitstoot, dankzij de expertise van onze collega’s.

Ontdek hier de reportage die werd gemaakt bij Nitto en die onlangs werd uitgezonden op Kanaal Z.