Isabelle Simonis, minister van Onderwijs van Sociale Promotie en Vrouwenrechten in de Franse Gemeenschapsregering, heeft vandaag aan de studenten van het Cardinal Mercier-instituut het diploma overhandigd voor de opleiding tot onderhoudstechnieker in de elektromechanica.

Van de 12 studentes die de opleiding gevolgd hebben, kregen er 8 vandaag hun diploma. Ze ondertekenen hun arbeidsovereenkomst bij ENGIE Cofely begin februari. 2 studentes zullen hun opleiding in de loop van 2017 nog afronden.

“We zijn zeer tevreden over deze eerste ervaring: de vrouwen waren heel gemotiveerd en heel nauwgezet tijdens de praktische opdrachten. We zijn ook een nieuw engagement aangegaan voor een nieuwe editie van deze opleiding in 2017, en deze is reeds van start is gegaan op 23 januari met 13 studenten waarvan 8 vrouwen. De opleiding kan door iedereen gevold worden, maar we richten ons vooral naar vrouwen” zegt David Lemaire, Directeur van het Cardinal Mercier-instituut.

“Deze opleiding heeft een dubbele doelstelling” verduidelijkt Minister Isabelle Simonis. “Ze trekt vrouwen aan voor technische beroepen die traditioneel als typisch mannelijk beschouwd worden en bestrijdt zo bepaalde vooroordelen, maar er worden ook jobs gecreëerd waarvoor er een schaarste op de arbeidsmarkt heerst. Hiervoor is het onderwijs van sociale promotie een fantastisch instrument dat door haar flexibiliteit een antwoord kan bieden op de socio-economische noden van de Brusselse en Waalse noden”.