Het is niet altijd makkelijk om de exacte inhoud van een tank te bepalen…  Met TankU worden tanks en reservoirs met elkaar verbonden. Mazout, chemische producten, water…  Een menselijke interventie is niet meer nodig om tot precieze metingen te komen. 

Toepassing van het Internet of Things

Dankzij een sensor en een uitgaand signaal meet en controleert TankU de inhoud van tanks die mazout of chemische producten bevatten. Dat gebeurt ultrasoon, zonder manuele interventie. Deze IoT -toepassing (Internet of Things -) gebruikt het Sigfox-netwerk om metingen door te sturen. De gegevens worden 2 keer per dag bijgewerkt. U beschikt dus altijd over up-to-date informatie. Deze innovatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ENGIE Cofely, ENGIE ElectrabelENGIE M2M en ENGIE Lab.

Tal van voordelen

De voordelen van deze toepassing zijn legio:

  • Tijdswinst: een maandelijkse manuele meting van de inhoud van zoveel tanks is zeer tijdrovend
  • Betere opvolging en snellere interventies dankzij een automatische, dagelijkse meting van het niveau in de tanks
  • Integratie van automatische alarmen
  • Automatische rapporten voor een beter overzicht van het maandelijkse verbruik

Sluitende testen

De toepassing TankU werd getest op de 23 tanks van de militaire luchtmachtbasis van Koksijde en de resultaten zijn overtuigend. Sindsdien is het systeem ook geïnstalleerd op de basis van Lombardsijde en bij andere klanten. De sensoren van TankU worden momenteel ook getest op de chloortanks in de zwembaden  die wij in beheer hebben. We hebben hetzelfde systeem ontwikkeld om ook volumes in andere soorten recipiënten (chemische producten, enz.) te kunnen meten.