Efficiënt met energie omspringen is een essentieel onderdeel in de energietransitie. Maar om uw elektriciteitsfactuur omlaag te krijgen, moet er eerst gemeten worden waar u kunt besparen. En dan is energiemonitoring een vereiste.

Duidelijke voordelen

ENGIE Cofely biedt u qua energiemonitoring een begeleiding op maat die u een optimale energie-efficiëntie garandeert en een verhoogd gebruikerscomfort op  lange termijn. Dat biedt alleen maar voordelen. Op lange termijn gaat uw energiefactuur  omlaag, en u springt efficiënt met uw energie om.

Uw project op maat, van A tot Z

ENGIE Cofely heeft 55 jaar ervaring inzake technisch onderhoud. We hebben de gespecialiseerde knowhow vandiverse technieken in huis en dit in een tal van sectoren. We optimaliseren uw energieverbruik op lange termijn en begeleiden u daarbij van A tot Z met behulp van smart metering, energieanalyse en Optimiz. Conclusie?

  • Een lagere energiefactuur dankzij:
    • minder KWh
    • minder stroompieken
    • meer verbruiken wanneer de energie minder duur is
  • Minder CO2-uitstoot

Smart metering

Smart metering betekent dat we tellers installeren en gegevens opslaan via data loggers. Die registreren het energieverbruik (elektriciteit, gas, …) en sturen die gegevens door naar software die het verbruik analyseert. Zo hebt u in realtime inzicht in  uw verbruik.

Energie-analyse

De gegevens van het energieverbruik worden vergeleken met andere variabelen: de bezettingsgraad, de openingsuren, gegevens uit het centrale beheersysteem van het gebouw, enz. De experten van ENGIE Cofely analyseren die gegevens en doen daarna aanbevelingen voor verdere optimalisering (vb: bron van hernieuwbare energie X kan worden ingezet op moment Y).

OptimiZ

Dankzij OptimiZ gaan we nog een stap verder. Met OptimiZ helpt het ENGIE Cofely team u via een slimme, modulaire totaalaanpak om het energieverbruik van uw gebouw of technische installatie te verlagen.

Op basis van slimme metingen en grondige analyses helpt ons ENGIE Cofely team u op weg naar een groenere toekomst. Bovendien zetten we onze verzamelde data aan het werk om het onderhoud van uw installaties te optimaliseren en een comfortabele omgeving te creëren voor de gebruiker.