Mobiliteit en de opwarming van de aarde zijn een belangrijke themas. Het gaat elektrische en hybride wagens dan ook voor de wind. Ze verbruiken minder en hun verbruik is duurzaam. Samen met ENGIE Electrabel biedt ENGIE Cofely u een oplossing voor duurzame mobiliteit aan dankzij de installatie van laadpalen. We helpen u bovendien de elektrische infrastructuur van uw site aan te passen aan de noden die laadpalen met zich meebrengen.

Installatie van laadinfrastructuur

Voor we laadpalen voor elektrische voertuigen plaatsen, komt ENGIE Cofely op uw site een audit uitvoeren van uw elektrische installatie. In functie van de capaciteit stellen we u vervolgens slimme oplossingen voor het beheer van de laadmomenten voor. Zo vermijden we hoge pieken in het elektriciteitsverbruik. Vervolgens starten we de infrastructuurwerken, met daarna de bekabeling en de aansluiting. Tot slot kunnen we dan de laadpalen installeren. We besteden finaal ook nog zorg aan het esthetische aspect van de palen en voeren een gedetailleerde controle uit.

Onderhoud

Uw laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen moet 100% betrouwbaar zijn. Dat is onze prioriteit. En precies daarom stelt ENGIE Cofely u een technisch onderhoudscontract voor met:

 • Visuele inspectie volgens de AREI-normen
 • Elektrische meting volgens de AREI-normen
 • Schoonmaken van laadpalen
 • Test en update van software
 • Test van identificatie- en betaalsysteem
 • Test communicatie met elektrisch voertuig

Een onderhoudscontract voor uw laadinfrastructuur houdt in dat wij volledig instaan voor de uitvoering, het toezicht, de controle en het beheer.

Tot uw dienst, 24/7

Onze servicedesk is dag en nacht bereikbaar. Zo kunnen we u een optimale dienstverlening garanderen. De eerste diagnose gebeurt telefonisch. Heel vaak wordt dan al snel een oplossing gevonden. Onze dispatchers beschikken namelijk over een rechtstreekse verbinding met de slimme laadpalen. Daarom hoeven we zelden een technicus te sturen. Voor deze doorgedreven dienstverlening laat ENGIE Cofely u de keuze tussen 3 service packs met variërende interventietermijnen.

Tevreden klanten in heel België

In 2016 heeft ENGIE Cofely, in samenwerking met ENGIE Electrabel, 175 laadpalen voor elektrische voertuigen geïnstalleerd, zowel bij gebruikers thuis als in bedrijven. We hebben ook al laadpalen geïnstalleerd bij leasingklanten van ALD, Audi, VW en Porsche. Bij onze B2B-klanten mogen we onder meer Mastercard, Janssen Pharmaceutica, Borealis, en Eurocontrol rekenen. Bij SWIFT en BMW hebben we laadpalen geïnstalleerd van het type Nexxtender Advance. Dankzij het Load Control Management wordt overbelasting vermeden en blijft de installatiekost van de infrastructuur zo beperkt mogelijk. Begin 2017 hebben we bij Living Tomorrow de eerste laadpaal op zonne-energie geplaatst.

Kerncijfers

 • 175 laadpalen

  geïnstalleerd in 2016
 • 750 laadpalen

  geïnstalleerd sinds 2011