Wilt u uw hardware en servers hosten in een betrouwbaar, flexibel en beveiligd datacenter? Maar ziet u meer heil in een datacenter delen dan er zelf één uit te baten?

Het datacenter van ENGIE Cofely in België biedt u het allerbeste op het vlak van colocatie (housing). Het is speciaal ontworpen om de gegevens van de ENGIE Groep op te slaan en biedt u uitzonderlijke prestaties aan een scherpe prijs.

100% beveiligde hosting

Het datacenter van ENGIE Cofely (ook Agility Center Cofely genoemd) host de IT-infrastructuren van de ENGIE Groep en zijn klanten. Als u voor onze housingdiensten kiest, geniet u van een streng beveiligde omgeving: redundante elektrische voedingssystemen en airconditioning, een automatisch brandblussysteem en een verhoogde beveiliging van de site tegen indringers.

Green Data Center

U geniet van de modernste technologieën, zoals FRAU (Free-cooling autonomous unit), een gepatenteerd koelsysteem waarmee ons datacenter een PUE (Power Usage Effectiveness) van minder dan 1,3 bereikt (het gemiddelde in de sector bedraagt 1,8).

Altijd verbonden

Het center bevindt zich vlak bij Gembloux (CREALYS park) en heeft dus een uitstekende centrale ligging tussen Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het is trouwens aan een ander datacenter van ENGIE in Nederland gekoppeld, dat als secundair datacenter kan worden gebruikt voor de opslag van uw gegevens.

Flexibiliteit

Kies uit diverse hostingformules die u toegang geven tot een bepaalde oppervlakte in een van onze ruimten. Wat als uw behoeften mettertijd veranderen? Dan verandert uw formule met u mee. Dankzij onze oplossingen voor colocatie optimaliseert u gegarandeerd uw totale eigendomskosten (TCO of Total Cost of Ownership), welke formule u ook kiest.

Neutraliteit

In het datacenter van ENGIE Cofely kunt u alle types van hardware en servers integreren. Bovendien zijn we niet afhankelijk van een bepaalde telecomoperator. Zo beslist u helemaal zelf wie u als provider kiest.

Snelle interventies

Al onze contracten bevatten een Service Level Agreement (SLA), zodat u zeker bent van een uitmuntende service. Ook kunt u de klok rond een beroep doen op ‘hands & eyes services’. Onze technici doen op afstand de nodige ingrepen, zodat u zich niet moet verplaatsen.

Maak kennis met het Agility Center Cofely in dit filmpje

Enkele belangrijke cijfers

  • 2014: jaar van oprichting
  • 20 gebruikers + de ENGIE Groep
  • oppervlakte van 1500 m²
  • 1,25 = PUE
  • Tier 3+ (gegarandeerde beschikbaarheid van 99,982%)
  • 000 ton minder CO2-uitstoot per jaar vergeleken met een klassiek datacenter
  • ISO 27001-certificaat door CertiTrust

Housingopties in het Agility Center Cofely