DBFMO en PPP

ENGIE Cofely werkt met openbare instellingen en lokale overheden samen in het kader van publiek-private partnerships (PPP) rond de ontwikkeling en het beheer van allerlei infrastructuur die de levenskwaliteit en het comfort van inwoners moet verbeteren.

​​​​​​​​​Bij DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) gaat het om contracten op lange termijn, afgesloten in het kader van partnerships rond het ontwerp, de bouw, de financiering, het beheer en het onderhoud van infrastructuur. De meeste partnerships geven de exploitatie en het onderhoud voor lange tijd in handen van ENGIE Cofely.

 
We hebben met dergelijke partnerships heel wat ervaring en onderscheiden ons door de kwaliteit van onze oplossingen en diensten én ons vermogen om meerwaarde te creëren. Doordat we ons aan het lastenboek houden, kunnen we de kosten drukken, de duur van de bouwwerken inperken en de total cost of ownership1 verlagen. 

 
Van ontwerp tot exploitatie stellen we alles in het werk om de beste energie- en milieuprestaties te halen. We maken dan ook gebruik van de nieuwste technologie en intelligente tools die het energieverbruik maximaal beperken. Ook de bescherming van ons erfgoed wordt in dergelijke partnerships ingecalculeerd.

 
Naar aanleiding van de contractuele DBFMO -samenwerking tussen ENGIE Cofely​ en een aantal gemeenten werden, bijvoorbeeld, zeven Sportoases​ in België geopend. Die kwalitatieve water- en sportcomplexen zijn uitgerust met de nieuwste technologische hoogstandjes. De mogelijkheden zijn er uitgebreider dan wanneer de infrastructuur enkel met overheidsmiddelen zou zijn gefinancierd.

 
 1 Total cost of ownership, geaccumuleerde kostprijs van goederen gedurende de hele levenscyclus.